Web Sitemi (İnternet Sitemi) Nasıl Üst Sıralara Taşırım?

Web Sitemi (İnternet Sitemi) Nasıl Üst Sıralara Taşırım?

Online pazarlama sektöründe bir web sitesi ile sizde yer alıyorsanız o zaman SEO işlemlerini de yapmanız veya yaptırmanız gerekiyor. Çünkü bu işlemler veya düzenlemeler sayesinde web siteniz hem daha kolay hem de daha hızlı yayılıyor ve herkes tarafından bilinen bir firma olabiliyorsunuz. Bunun çok pahalıya mal olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Peki, size bunun hem kolay hem de ücretsiz bir şekilde yapılabileceğini söylesek? Elbette ki dev bir firma iseniz bunun için biraz para harcamanız gerekiyor olabilir ama ortalama bir şirket iseniz bunun için çok fazla para harcamanız gerekmez. Bu işi hem ucuza hem de duruma göre ücretsiz olarak yapmanız mümkündür.

Tabi hem kolay hem de ücretsiz derken; aklıma gelmişken buraya bir parentez açayım. Kaliteli, Ucuz ve Hızlı.. Bu üçü hiçbir zaman aynı üründe veya hizmette barınmaz. Ya da barınıyorsa bile istisnadır yani sayılıdır. O yüzden bu anlatacaklarımız da kolay ve ücretsiz olabilir, ama zaman alan bir iş olacaktır sizin için.

İlk olarak bahsedeceğim şeyleri denemelisiniz, işe yaramadığını düşünebilirsiniz eğer kelimenizin rekabet değeri çok yüksekse ya da yetersiz geldiğini düşündüğünüzde profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Web Sitemi (İnternet Sitemi) Nasıl Üst Sıralara Taşırım?

Öncelikle SEO işinde anahtar kelimeler oldukça önemlidir. Doğru anahtar kelimeleri seçtiğiniz zaman emin olun ki hedefinize daha kolay ulaşılır olacaksınız. Bunun için Google Trends ya da Google Keyword Tool sizlere yardımcı olabilir. Üstelik hizmet sağlayıcıların bu hizmetler için ücret almadığını belirtelim.

SEO işlemlerinde özgünlük her zaman ön plana çıkmaktadır. Bunu sağlamak için birbirini sürekli olarak tekrar eden içeriklerden uzak durmalısınız. Google search console da bu konuda sizlere yardımcı olabiliyor. Burada da yine para talep eden yok problem yok: web siteniz için ücretsiz seo yöntemleri sayesinde başarıya ulaşacağınızdan emin olabilmelisiniz. 

Devamında web siteniz içerisindeki eğer varsa Hata 404 sorununu gidermeniz gerekir. Çünkü bu sorunlar kullanıcıların sizlerden uzaklaşmasına neden olur. Web sitesinde zaman geçirmeyen kullanıcı SEO'nun en büyük düşmanıdır. Yine Google search console sizlere bu konuda yardımcı olur.

Sayfalar ve makaleler'e ait başlıklar her zaman dikkat çekici olmalıdır. Bu başlıkların amacına hizmet edebilmesi için kendine özgü bir etikete de sahip olması gerekmektedir. Bu ihtiyacınızı bir blog sahibi olarak giderebilirsiniz. Bu bloğun ise sürekli olarak güncellenmesi çok önemlidir.

Yazılarınızın içerisinde hem başlıklar hem de bağlantılı alt başlıklar mutlaka konumlandırılmalıdır. Aynı zamanda H1, H2 gibi tag'lar ile bu başlıkları eklemeniz gerek. Rütin bir paragraf gibi başlık eklemek arama motorlarının başlık olduğunu anlamasına imkan vermez. Tag eklemeniz arama motorları tarafından daha anlaşılır olmasına yardımcı olacaktır.

Görsel seçiminde ise her zaman optimizasyon önemli bir yere sahiptir. Uygun formatı görseller bulmanız gerekiyor. Görseli sergilediğiniz çerçevenin boyutu ne kadarsa görselin boyutu da o kadar olmalı. Ve optimizasyonu mutlaka yapılmalıdır. TinyPNG bu konuda size yardımcı olabilir.

Vazgeçilmezlerden biri; Hız.. Eğer ki resimlerin boyutu düşük, hostinginizin kalitesi yüksek ve sitenizde gereksiz eklentiler yok ise o zaman sayfa yüklenme hızınız artar. Bu seo için çok çok önemli bir etkendir.

Web sitenizi tanıtan, referans veren siteler. Buna backlink deniyor sektörde. Ne kadar referans o kadar köfte.. O yüzden diğer web sitelerinden sizden bahsedilmesini sağlayın. Ama rica ederek, ama karşılıklı referanslaşarak, ama ücretli.. Nasıl yaparsanız artık. Sizin yeteneğinize bırakıyoruz..

Makalenizin sosyal medyada paylaşılabilmesi de bir diğer önemli konudur. Bu paylaşım ikonlarına önem vermeniz gerek. Sizin yerinize reklam yapan bir ziyaretçi candır.

Aynı zamanda web sitenizin bir de mobil uygulamasının olması gerekiyor. IOS veya Android gibi değil, sadece mobil uyumluluğun olması yeterlidir. Çünkü bu aşamada mobilden akın eden çok fazla kullanıcı olacak.

Size bahsedeceğimiz, kendinizin de yapabileceği ana maddeleri sıralamış olduk. Umarım faydalı bir makale olmuştur.

Bunların dışında sizin de eklemek istedikleriniz veya sormak istediğiniz seyler olursa yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

Kaynak: https://www.crmmedya.com/profesyonel-seo-calismasi-nasil-yapilir

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi