Schengen Vizesi Nasıl Alınır

Schengen Vizesi Nasıl Alınır

21. yüzyılda gelişen teknoloji ile birlikte iletişim ağları hızla gelişmektedir. Özellikle sosyal medyanın bu kadar aktif kullanılması sonucu keşfedilmeyen birçok yer hakkında bilgi sahibi olunabilir. Hızlı iletişim ve ulaşım sonucu gidilmeyen, görülmeyen yerlere gitme merakı artmıştır.

Bunu göz önünde bulunduran Avrupa ülkeler Schengen Vizesi diye bir uygulama geliştirmişler. Peki Schengen vizesi ne demek? Bu vize nasıl alınır? İşte yazımızda tüm bu soruların cevabını bulacaksınız.

Schengen Vizesi nedir?

Schengen Vizesi, ilgili makamlar tarafında kişiye verilen ve Schengen bölgesi olarak ifade edilen ülkelerde dolaşma, seyahat etme ayrıcalığını vermektedir. 26 ülkeden oluşan bu bölgelerde serbestçe hareket etme izni demektir.

Schengen Birleşik Krallık hariç nerdeyse tüm Avrupa ülkelerini kapsamaktadır. İlk bakışta akla Avrupa ülkelerinin oluşturduğu bir topluluk olsa da aslında değil Avrupa bölgesini kapsayan ancak içinde Avrupa Birliğine üye olmayan ülkelerinde bulunduğu sistemdir Schengen Vize sistemi.

Türkiye Schengen Vizesi kapsamında mı?

Maalesef ülkemiz bu topluluğa dahil değildir. Son zamanda yapılan birçok siyasi görüşmeler ve bürokratik çalışmalara ileride yani kısa bir zaman sonra Türkiye’nin de bu uygulamaya dahil olacağına işarettir.

Schengen Bölgesine Üye Ülkeler?

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve AB’ye üye olmayan ülkeler İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstien ülkeleri Schengen Vizesine sahip üye ülkelerdir.

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi