Gayb Nedir Gaybı Kimler Bilebilir

Gayb Nedir Gaybı Kimler Bilebilir

Gayb meselesi ilginç bir konu. Örneğin bir şeyimizi yitirdiğimiz zaman "Kayboldu" deriz. O aslında "Gayboldu " nun türetilmiş hali. Buradaki kavram kargaşaşı bence şu ; Batı aklı yokluk ile batılı eşit kabul eder. Oysa bizde yok oldu demek aslında gayb oldu demektir. Yani bilemediğimiz bir yerde demektir. Batıl ise yok demek değildir. Onunla ilgili bir aksiyon yazılmamış, yaratılmamış ve asla yaratılmayacak demektir. (Çeşitli nesnelerin uğursuz addedilmesi gibi) Yokluk ise aslında başka bir alemdir. Hani CERN de buldular ya yokluktan varlığa geçişin parçacığını. Kainatta tüm olaylar, maddi yada manevi, SÜNNETULLAH a tabidir. (Feth 29)

Maddi alemden örnek verirsek; Taşı attığınızda her zaman yere düşer (Aslında dünyanın merkezine çekilir). Bu bazen sağa bazen sola gitmez (Bir itki yoksa). Bu durumda taşı bıraktığımızda bu yere düşecek demek gaybı bilmek değildir. Eğer taşın düşmesini istemiyorsak tedbir alırız, ya düşmez se demeyiz mutlaka düşer.

Bunun bir ileri safhası otobüs bekleyen birine " Senin otobüs şu saatte gelecek" demek te gaybı bilmek değildir ama burada bir organizasyon ve bir çok etken var. Bunlara karşı tedbir aldığınızda o otobüs o saatte gelir. İnsanlar istedikleri şeyleri elde etmek için, önce o işin olmamasını sağlayacak ne kadar etken varsa hesap edip, onlara tedbir alırlar. Plan böyle yapılır. Yoksa "Benin hedefim araba almak ve şu zaman alacağım" demek plan değil sadece bir hayal olur. İşte bu üst akıl dedikleri mekanizma böyle planlar yapıyor. Yani aslında Sünnetullahı kullanıyor. Şeytan da sünnetullahı kullanır. Onun var etme yada yok etme gibi bir meziyeti yokki.

Bu durumda eğer bizlerde sünnetullahı kullanırsak yani planlar yapıp ilerlersek kesinlikle başarırız. Peki ama o zaman şöyle bir durum çıkar. Bizim onlardan ne farkımız olacak. (Bakara 216) Bu ayet bize ışık tutar.

İşte Rahmani akıl ile şeytani akıl arasındaki fark burada gizli. Biz neyin hayırlı olduğuna bakarız. Rızayı İlahi nerdedir ona bakarız. Eğer haram ise yada günah ise, makam, mevki, para ne varsa istemez ve o planı yapmayız. Yani insanlığın hayrına ne varsa biz onun planını yaparız. Ecdad böyle yaptığı için, bugün bile hayırla yad edilir ve özlenir. Şeytani akıl ise önceliği maddiyata verir ve ne ahlak ne mertlik nede iyi olan başka birşey düşünmez. Tüm planları bunun üzerine yapar. İşte bu sebebten onların İlahı paradır. Bizim ise Bir ve herşeye kadir olan ALLAH'tır. Onlar kaybedecekler biz kazanacağız.(Saff 8) Her şeyin zevale erdiği yer son noktasıdır. Eğer bu durum zevale ermiş se bundan sonrası onlar için felaket. Eğer ermemiş se o takdirde tarafımızı belirleyip bekleyeceğiz. (Tarık 15,16,17) Allah ın dinini biz kurtaracak değiliz ama eğer biz samimi olarak safımızı tutar ve sabredersek belki kurtulanlara bizlerde dahil oluruz.

Son olarak Hadid 22 yi bir inceleyin derim. Allaha emanet.

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi