Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 2019

Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 2019

Bu adımları takip ederek artık rahatlıkla bilgisayar toplayabilirsiniz! Yaz aylarına bomba gibi hazırlanın!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber oyuncular ve yaz tatilini eğlenerek geçirmek isteyen kullanıclar çoktan bilgisayar toplama hazırlıklarına başladılar. Peki bilgisayar toplanırken neye dikkat edilmeli?

1. Anakart Seçimi

Anakartın sistemin performansına etkisi çok düşüktür. Yani bazı gaming anakartlar dışındaki anakartlar size bir performans artışı veya ekstra bir avantaj sağlamaz. O yüzden anakart seçimi pek zor değildir. Bütçemize uygun ve F/P ürünü olan anakartları tercih etmeliyiz.

2. İşlemci Seçimi

İşlemci, sistemin en önemli parçasıdır. İşlemcide önemli olan çekirdek sayısı veya GHz değildir. Önemli olan işlemcinin mimarisi ve gücüdür. İşlemci alınırken anakart ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Günümüzde en güncel olan işlemciler Skylake serisidir. Düşük bütçeli sistemlerde APU işlemciler de önerilir.

3. Ekran Kartı Seçimi

Ekran kartı, sistemin oyun performansını belirleyen en önemli unsurdur. Ekran kartı hiçbir zaman GB ve Bit değerlerine bakılarak alınmaz. Ekran kartında GPU gücü ve mimari önemlidir. Bir ekran kartını almaya karar vermeden önce, Nvidia-Amd tarafındaki rakiplerine de bakmalı ve F/P olan ürünü tercih etmelisiniz. Referans tasarım kartlar yerine bilindik markaların ürettiği kendi tasarımlarını alabilirsiniz.

4. Bellek Seçimi

Bellek seçerken önemli olan CL değeri ve MHz'dir. Ramlerden tam performans alabilmek için anakartın ve ramlerin MHz değerleri eşit olmalıdır. Yüksek MHz bellekler alsanız bile anakart desteklemiyorsa performansa hiçbir etkisi olmayacaktır. Ayriyetten ram alırken düşük CL değerli ramleri almaya özen gösterin.

5. Harddisk Seçimi

Harddisk alınırken öncelikle genel ihtiyaçlara göre seçim yapılmalıdır. Eğer fazla oyun oynayan veya resim,depolama vb. işlerle uğraşmıyorsanız 500GB boyutunda bir harddisk bile işinizi görecektir. Fakat oyun indirecek veya arşiv yapacaksanız 1TB'lık bir harddisk almanız gereklidir. Harddisk'de rpm ve önbellek boyutu da önemlidir. Günümüzde en hızlı 7200 Rpm bulunmaktadır.

6. Kasa Seçimi

Kasa seçerken öncelikle kasanın boyutunu belirlemelisiniz. Her anakart her boyut kasaya sığamayacağından anakartınızın boyutu ile uyumlu bir kasa seçmelisiniz. Ayriyetten seçtiğiniz kasanın hava sirkülasyonu da iyi olmalıdır. Ve ek olarak kasayı almadan önce yerleştireceğiniz yere sığıp sığmadını da kontrol edin 

Bilgisayar Toplandıktan Sonra Yapılacaklar

  1. Öncelikle kullandığınız işletim sisteminin en güncel sürümünü kurmalısınız.
  2. Ekran kartı ve anakart gibi parçaların en güncel driverlarını kurmalısınız.

Artık bilgisayarınız kullanıma hazır. İstediğiniz gibi işinizi yapabilir, oyunlar kurabilir ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz 

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi