Web sitemde neden reklamlar var?

Web sitemde neden reklamlar var?

Merhaba ziyaretçim. Mesaj kutuma web sitemin iletişim sayfasından yazılan mesajlar sonucu böyle bir yazıyı kaleme almak istedim.

Web sitemde neden reklam var?

Web sitemde reklamlar olmak zorunda arkadaşlar. Evet zorunda. Maalesef maddi hiçbir şeyi karşılıksız olarak almak özellikle bu sektörde mümkün değil. Web sitelerim ve projelerimin birinci amacı olan ilim ve bilimin paylaşılması/yayılması, belirli destekler olmadan olmuyor. Bu destekler hem maddi hem de manevi destekler.. Maddi olarak bu web sitesinin ve diğer projelerimin yayında olması, hizmet vermesi elbette bir bedel de gerektiriyor. Bu benim dışımda, kendi masraflarından ibaret. Alan adı ve Barındırma hizmeti gibi..

Bunun yanında emek verdiğin bir işin elbette geri dönüşü de dengeli bir biçimde beklemek gayet olağandır. Yani bu web sitesi, yeşerdi ve meyve verecek olgunlukta. Bu durumda siz meyvesini yerken, benim de meyve beklemem gayet normal diye düşünüyorum.

Reklam içerikleri hakkında

Reklam içerikleri dinamik içeriktir. Yani sizin internette gezdiğiniz sitelere, araştırma yaptığınız konulara ve alışveriş sitelerinden baktığınız ürünlere göre değişiyor reklamlar. Sitede aynı anda aktif olan iki kullanıcıdan, birine gösterilen reklam ile diğerine gösterilen reklam farklıdır. Bu yüzden reklam içeriği noktasında bana kızma veya eleştirme hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Reklam sayısı ve konumu

Reklamlar eskiden sayfa içeriğinin de üzerine biniyordu. Yeni bir güncelleme ile artık normal Laptop ve Masaüstü bilgisayarlarda öyle bir durum yok. Ve tüm sayfalarda sadece üç adet reklam var. O kadar da hakkımız olsun değil mi? :) Sayfanın diğer kısımları tamamen içeriktir.

Umarım; bu durumun bu çarkın dönebilmesi için olduğunun farkına varmanızı sağlamış, kötü eleştirileri biraz daha törpüleyebilmişimdir.

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Kişisel Blog Para Kazandırır Mı
Bedelli Askerliğin Tarihçesi