Android de en popüler mesajlaşma - konuşma uygulamaları

Android de en popüler mesajlaşma - konuşma uygulamaları

Akıllı cep telefonlarında kullandığımız yazılı, sesli ve görüntülü görüşme uygulamaları artık cep telefonu operatörlerini iyice devre dışı bırakmaya başlıyor. Hatta öyle ki WhatsApp uygulamasını satın alan Facebook ikinci en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger olmasına rağmen çekinmeyip Turkcell’den bile daha büyük bir telefon operatörü satın alacak kadar çok para vererek satın alıyor WhatsApp’ı. Buradan da artık akıllı telefonlardaki kullandığımız mesajlaşma uygulamalarının ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Tüm yazılı metinlerin kontrol merkezi haline geliyor neredeyse. Bu da hem ülke istihbaratı için he de ticari (siyasi) politika için gerçekten müthiş bir pasta payı anlamına geliyor.

İşte bu listemiz de Apple IOS marketinde ,Android markette,  Microsoft Windows Phone mağazasında ve hatta BlackBerry OS marketinde en çok kullanılan sesli ve görüntülü mesajlaşma / haberleşme uygulamaları en çok yüklenmesinden ziyade en çok etkili biçimde kullanılma durumuna göre sizler için derlendi.

Google Play yani Android de En İyi Ücretsiz 23 Mesejlaşma ve Sesli Görüntülü Sohbet Uygulamaları

  1. WhatsApp : WhatsApp haliyle Android’in en çok kullanılan, en işlevsel ve en basit mesajlaşma uygulamasıdır. Benim de en sevdiğim bu uygulama. Çünkü rakiplerininde kendisinde aynen var olan özellikleri olmasına rağmen WhatsApp bunu çok hafif uygulaması ile yapması onu tercih etmeme sebep oluyor. O kadar hızlı ve hafif bir uygulama ki en alt telefonlarda bile çok performanslı çalışmakta. Aynı telefonlarda diğer uygulamaları kurduğunuz da neredeyse telefon kitlenecek dereceye gelirken tabiri caizse WhatsApp yağ gibi akıyor. WhatsApp’ın kullanım özellikleri arasında yazılı görüşme, sesli görüşme, görüntülü görüşme, grup sohbet şeklinde görüşmeler yapılabilmekte. Ayrıca dosya, fotoğraf, video ve konum bilgisini arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Adeta telefonlar arası dosya transferi programı gibide çalışmakta WhatsApp piyasanın tek hakimi sayılır. WhatsApp görüşmelerinizi telefon rehberinde kayıtlı olan kişiler ile yapmaktadır. Sizin numaranızı rehberine kaydeden herhangi biri size mesaj gönderebilir.
  2. Facebook Messenger : Facebook, elinde en çok kullanılan iki mesajlaşma uygulamasını barındırıyor. WhatsApp kendisinde olmasına rağmen Facebook Messenger’ide çöpe atmak istemiyor. Birini görüşme yapmakta kullandırmak isterken Facebook Messenger’i ise biraz daha ticari bir konuma yönlendiriyor, misal Facebook Messeger üzerinden ödeme gönderebilme gibi. Ayrıca WhatsApp’da var olan neredeyse tüm görüşme ve dosya gönderme özellikleri Facebook Messenger de de mevcut. Facebook Messenger Dünya da WhatsApp’dan sonra en çok tercih edilen 2. sohbet uygulaması. Facebook messengeri sadece Facebook arkadaşlarınızla görüşürken kullanabilirsiniz.
  3. Viber : Viber bir ara WhatsApp ile kafa kafaya giden, hatta WhatsApp’da sadece yazılı görüşme imkanı varken Viber’da hem sesli hem de görüntülü görüşme yapabilen bir uygulamaydı. Ama bu süreci iyi yönetemedi. Rakibi hızla yayılırken o var olan özelliklerini kısmaya gidip, bazı ülkelerde görüntülü görüşme hizmetini kaldırdı. Daha sonralarıda iyice programı hantallaştırarak adeta kağnıya çevirdi. Bütün bunlara rağmen Viber dünya genelinde oldukça çok tercih edilmektedir. Japon firması Rakuten tarafında da satın alınan Viber sanırım bu ülkeye biraz daha yoğunlaşarak WhatsApp kaşısında yenilgiyi kabul etmiş durumda. Viber görüşmelerinizi telefon rehberinde kayıtlı olan kişiler ile yapmaktadır. Sizin numaranızı rehberine kaydeden herhangi biri size mesaj gönderebilir.
  4. Skype : WhatsApp, Facebook Messenger, Viber vs. yokken sadece Live Messeger ve Skype vardı. Ama Microsoft bu süreci iyi yönetemeyip Skype’yi akıllı telefonlara uydurmakta oldukça geç kaldı. Halen ciddi bir kullanıcısı olmasına rağmen tirenin büyük kısmını kaçıran Skype yazılı, sesli, görüntülü görüşmeyi oldukça iyi yapabilmesi ve konuşmalarınızı sesli olarak farklı dillere çevirmesi ile rakiplerinden ayrı bir kulvarda ön plana çıkıyor. Skype ile sesli yada görüntülü görüşme yaparken Skype Almanca konuşan kişinin sesini alıp karşısındaki İngilizce bilen kişiye aynı şekilde sesli olarak çevirip okuyor. Böylece dil öğrenmek zorunda kalmadan farklı dildeki kişilerle sesli görüşebiliyorsunuz. Tabi bunu Türkçe gibi başka dile çevirilirken sorun çıkarmadan çevirilebilen diller arasında yapıyor. Skype ile görüşme yapabilmek için üye olup başka görüşmek istediğiniz kişilerin Skype adlarını öğrenip arkadaşlarınıza eklemeniz gerekmektedir ve karşı tarafında onaylamış olması gerekmektedir. Skype benim en beğendiğim uygulamalar arasında yer almakta. Aslında Skype kişi listesinin yanı sıra telefon rehberindeki kişilerlede görüşme imkanı sunsaydı bugün kullanım seviyesi çok daha farklı yerlerde olabilirdi.
  5. BlackBerry Messenger BBM : İlk başlarda sadece Blackberry OS için kullanılan BlackBerry firmasının çıkardığı mesajlaşma uygulaması BBM kullanımı en hızlı yükselen uygulamalar arasında. son 1 yılda bu yükselişini çıkardığı Android tabanlı Blackberry cihazları sayesinde daha da hızlandırmış durumda. Geçen yıl listemize 9. sıradan girebilen BBM messenger bu yıl 5. sıraya kadar çıkmış durumda ve bu hızla giderse yakın bir zamanda Skype ve Viber’ı geçmesi kaçınılmaz. BBM’le görüşme yapabilmek için uygulamayı kurduğunuzda size verdiği Pin numarasını sizi eklemek isteyenlerle paylaşıp onların sizi eklemesini sağlamanız gerekmekte. BBM messenger de yazılı ve sesli görüşme mevcut, görüntülü görüşme ise henüz yok. Ayrıca dosya, fotoğraf, konum gibi bilgileri arkadaşlarınızla paylaşabiliyor grup sohbeti yapabiliyorsunuz. BBM WhatsApp ve Skype’dan sonra en hoşuma giden 3. mesajlaşma uygulaması oldu.
  6. Line : Line Güney Kore menşeeli bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bir dönem ülkemizde Tv reklamları vermiş ve oldukça tercih edilmiş bir uygulama olmuştur. Line’nı telefonunuza kurduğunuz da rehberinizdeki kişiler ile görüşmeye başlayabilirsiniz. Yazılı, sesli ve görüntülü görüşme yapılabilmekte. Line’nın asıl etkili olduğu nokta ise mesajlarınıza renkli emoji ve çıkartmalar ekleme kısmıdır. Line ayrıca size yakın olan başka Line kullanan kişileri görüp onlarla sohbet etmenizide sağlıyor.
  7. Snapchat : Snapchat’i popüler yapan yapılan görüşmelerin kaydının tutulmaması. Yaptığınız görüşmeler gizli kalacak vaadi onu oldukça popüler yaptı. Bununla yetinmeyen Snapchat Canlı ve Discover özellikleri ile bir sosyal ağ gibi insanları kendine bağlamayı başardı. Canlı kısmında Periscop gibi telefonunuzdan herkese açık canlı yayınlar yapabiliyorsunuz. Yalnız Snapchat’te yaptığınız görüşmeleri karşı taraf ekran resmini çekerek yada videoya kaydederek kayıt altına alabilir.
  8. WeChat : Bu uygulama Çin menşelidir. QQ firması tarafından dünyaya açılan kapısı olarak düşünülmüş ve tüm dünya da ciddi miktarda reklam vererek insanların kendisini kurmasını sağlamıştır. Line ile benzerlikler taşımaktadır. Yaptığı tüm reklamlara rağmen Çin dışında fazla benimsenme sağlanamamıştır. Fakat Çin’in en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olması sebebiyle listeye 8. sıradan girmiştir.
  9. Tango : Tango Kanada menşeli olmasına rağmen Asya da çok tutulmuş bir uygulamadır. Herhalde sebebi aynı Line gibi çıkarma ve emojilere fazla yer vermesi olsa. Tango da yazılı, sesli ve görüntülü görüşmesinin yanı sıra sosyal bir ağ olmaya doğru giden bir yönüde var. Tango ile online oyunlar oynabiliyorsunuz.
  10. KakaoTalk : Line gibi Güney Kore menşeeli bir mesajlaşma uygulaması, görüşme, emoji ve çıkartma konusunda birebir aynıdır.
  11. Kik : Tango gibi Kanada çıkışlı olan Kik’de sadece yazılı sohbet yapabiliyorsunuz. Kik kullanmak için üye olmanız gerekmekte ve sohbet edeceğiniz kişilerin hesap bilgilerini bilip onları eklemeniz gerekmekte. Mesajlarınıza resim ve hareketli gif ekleyebiliyorsunuz. Grup sohbeti olarak sohbette yapabiliyorsunuz. En çok öne çıkan yanı ise sizi eklemek isteyen kişi sizin yanınızdayken kik’den profilinize girip QR kodunuzu ona göstermeniz ve arkadaşınızında bu kodu kendi telefonunun kamerası ile tarafıp hızlıca sizi ekleyebilme özelliğidir.
  12. imo : Imo sadece basit bir şekilde yazılı, sesli ve görüntülü sohbet üzerine odaklanmış mesajlaşma uygulamasıdır. Amacı tüm görüşmelerinizi en hızlı ve en iy kalitede yapmanızı sağlamaktır. Geçen sene listemize 21. sıradan giren imo uygulaması 9 sıra yükselerek 12 sıraya kadar çıktı. Bu da gün geçtikçe ne kadar çok tercih edilmeye başlandığını göstermektedir.
  13. Telegram Messenger : Telegram WhatsApp’ın barındırdığı tüm görüşme, dosya ve konum gönderme, grup sohbeti özelliklerini barındırmaktadır. Telegramın diğer artı yönleri ise mesajlarına gizlilik güvencesi vermesi ve onu bir bulut depolama servisi gibi kulanmanıza imkan vermesidir. Evet Telegram’a telefonunuzdan her türlü dosyanızı ücetsiz yükleyip depolayabilir, dilediğiniz zaman telefonunuzdan yada bilgisayarınızdan bu dosyaları indirebilirsiniz.
  14. Hangouts : Hangouts Google’un mesajlaşma uygulaması, Google’un android işletim sistemlerinde gömülü gönderdiği bu uygulama istatistiksel olarak dünyanın en çok indirilen mesajlaşma uygulaması gibi görünüyor olsa da kullanım tercihi açısında listemizde 14. sırada yer bulabiliyor, hatta geçen seneye nazaran 2 sıra gerileyerek hem de. Görüşme olarak Skype ile aynı özellikleri taşıyor denebilir. Kullanmak için Gmail hesabınızın olması gerekiyor ama zaten Android kuranların otomatik olarak bu hesabı olduğu için halihazırda direk kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Görüşme yapmak istediğiniz kişileri Google+ arkadaşlarınıza eklemeniz ve karşı tarafın kabul etmesi yeterli. Yazılı, sesli ve görüntülü görüşme yapabilir konum, dosya, fotoğraf paylaşabilirsiniz. Hangouts’un en büyük artısı görüntülü grup sohbeti yapmasına imkan sağlamasıdır. Fakat Google’un bir çok başarısız olan projesidekilerden olmaktan ileriye gidemiyor.
  15. Hike Messenger : Hike messenger Hindistan menşeli bir sohbet uygulaması. Bünyesinde yazılı ve sesli görüşme yapılmasına imkan veriyor. Artı yönü sesli grup görüşmesi yapılmasını sağlayabilmesi.
  16. ooVoo : Tamamen görüşme üzerine odaklanmış yazılı, sesli ve görüntülü sohbet uygulamasıdır. Aşırı detaya girmeden bu görüşme işlevlerini yerine getirmeye çalışmakta. En belirgin özelliği ise toplu görüntülü konferans görüşmesine imkan vermesi.
  17. Samsun ChatON : Google Hangouts gibi bu da Samsung cihaz kullananların telefonlarında gömülü olarak geliyor. Yazılı ve sesli olarak görüşme yapılmasını sağlıyor, görsel ve işlevsel olarak Line’ı andırıyor, bununda Kore olması etkilidir tabi. Normalde gömülü geldiği için çok yüklenmiş gibi görünmesine rağmen kullanılabilirlik olarak kendi bu sırada yer bulabiliyor. Sanırım Samsung ChatOn’un en büyük artısı grup sohbetini 1001 kişiye kadar kalabalık kişilerle yapabilme imkanı sağlaması.
  18. Yahoo Messenger : Bir zamanların ICQ ile birlikte en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması Yahoo Messenger’in acı durumu. Sadece mesajlaşma imkanı sunan bu uygulamayı kullanabilmek için Yahoo mail hesabınızın olması gerekmekte.
  19. Nimbuzz : Hollanda menşeli Nimbuzz mesajlaşma uygulaması aslında Hollanda’nın Facebook benzeri bir sosyal ağ olan Nimbuzz platformunun mesajlaşma uygulamasıdır. Sesli ve yazılı görüşme yapmanın yanı sıra, sohbetlerinize emoji, çıkartma, fotoğraf ve dosya ekleme imkanı sunmaktadır.
  20. ICQ : 1990’ların içinde ve 2000’lerin hemen başında lider mesajlaşma uygulamasıdır. Edindiğiniz bir ICQ numarası ile yüksek güvenlikte yazılı, sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunuyor. Bir şehir efsanesine göre Rus mafyaları tüm gizli görüşmelerini bu uygulama üzerinden yapıyormuş. Tüm dünya da unutulmuş olmasına rağmen Ruslar tarafından yoğun kullanımı sebebiyle Mai.ru firması tarafından satın alınıp geliştirilmeye devam edilmektedir.
  21. Mail.ru Ücretsiz görüntülü chat : Rusların Mail.ru hizmeti kullanıcılarının kullanabildiği mesajlaşma uygulaması. Oldukça yüksek görüntü kalitesi vadediyor.
  22. Swarm : Foursquare firması tarafından geliştirilen çevrendeki kişileri bulup sohbet etmenize imkan veren mesajlaşma uygulaması. Çevrenizde olan Swarm kullanıcıları ile dilerseniz Swarm üzerinden yazışabilir, dilersenizde kişilerin Swarma tanımladıkları Facebook vs. gibi diğer platformlarına Swarm üzerinden mesaj gönderebilirsiniz.
  23. Tictoc : Kore menşeli bir mesajlaşma uygulaması. Ülkemizde teknoloji steleri tarafından uzun süredir tanıtımı yapılmasına rağmen fazla bir kitle edinememiş mesajlaşma uygulamasıdır.
Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi